
Recepty
Fit varianta krtkovej torty
V jednom kúsku nájdeme až 10g bielkovín. Koláčik je bez cukru, múky aj oleja. Ak použijeme bezlepkový puding a prášok do pečiva tak si pochutia aj celiatici.
Poďme na to:
Potrebujeme:
Na cesto:
-
4 vajíčka
-
čokoládový pudingový prášok (40g)
-
1 odmerka proteínu
-
20g kakaa
-
1/2 balenia prášku do pečiva
- troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti
Na plnku:
- 250g jemného tvarohu
- 250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
- 3 menšie banány
- 40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)
Postup:
Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor, aby sme korpus neprederavili. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.
Prajeme dobrú chuť.
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!