Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Fit varianta krtkovej torty

Fit varianta krtkovej torty

Čo je viac, ako dopriať si obľúbenú maškrtu a nepribrať?

Približný čas prípravy: 30 minút

V jednom kúsku nájdeme až 10g bielkovín. Koláčik je bez cukru, múky aj oleja. Ak použijeme bezlepkový puding a prášok do pečiva tak si pochutia aj celiatici.

Poďme na to:

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajíčka

  • čokoládový pudingový prášok (40g)

  • 1 odmerka proteínu

  • 20g kakaa

  • 1/2 balenia prášku do pečiva

  • troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti

Na plnku:

  • 250g jemného tvarohu
  • 250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
  • 3 menšie banány
  • 40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)

Postup:

Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor, aby sme korpus neprederavili. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.

Prajeme dobrú chuť.


Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!