
Recepty
Lakto-free Ryžový nákyp
Ryžový nákyp je jedlo, ktoré sme mali radi už ako deti a naše maminky nám ho vedeli pripraviť na rôzny spôsob, s čerešňami alebo mandarinkami, či viac či menej sladký. V dnešnej dobe, kedy mnoho z nás trpí intoleranciou či už na lepok alebo mlieko, sú nové alternatívy prípravy našich obľúbenýh tradičných receptov veľkym plusom a obľubou. Či už patríte medzi týchto ľudí alebo nie, určite oceníte aj takúto chutnú lacto-free verziu ryžového nákypu od Dii.
POTREBUJEME:
- 165g ryže
- 300ml vody
- 500ml bezlaktózového mlieka
- 100ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
- 40g erythritolu (zdravá náhrada cukru, môže sa použiť aj klasický)
- 25g vanilkového pudingového prášku
- 3 vajcia
- 150g bezlaktózového bieleho jogurtu
- nastrúhana citrónová kôra
- 50g bezlaktózového roztopeného masla
POSTUP:
Ryžu povaríme s vodou. Prilejeme mlieko v 3 častiach a varíme kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
Do smotany pridáme vanilkový prášok a polovicu erythritolu a primiešame do uvarenej ryže. Necháme vychladnúť a primiešame jogurt, žĺtka, citrónovú kôru, roztopené maslo. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou erythritolu. Opatrne primiešame do ryže. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch. #madewith
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!