Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Lakto-free Ryžový nákyp

Lakto-free Ryžový nákyp

Ryžový nákyp aj v lakto-free verzii

Približný čas prípravy: 60 minút

Ryžový nákyp je jedlo, ktoré sme mali radi už ako deti a naše maminky nám ho vedeli pripraviť na rôzny spôsob, s čerešňami alebo mandarinkami, či viac či menej sladký. V dnešnej dobe, kedy mnoho z nás trpí intoleranciou či už na lepok alebo mlieko, sú nové alternatívy prípravy našich obľúbenýh tradičných receptov veľkym plusom a obľubou. Či už patríte medzi týchto ľudí alebo nie, určite oceníte aj takúto chutnú lacto-free verziu ryžového nákypu od Dii.

POTREBUJEME:

  • 165g ryže
  • 300ml vody
  • 500ml bezlaktózového mlieka
  • 100ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
  • 40g erythritolu (zdravá náhrada cukru, môže sa použiť aj klasický)
  • 25g vanilkového pudingového prášku
  • 3 vajcia
  • 150g bezlaktózového bieleho jogurtu
  • nastrúhana citrónová kôra
  • 50g bezlaktózového roztopeného masla

POSTUP:


Ryžu povaríme s vodou. Prilejeme mlieko v 3 častiach a varíme kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
Do smotany pridáme vanilkový prášok a polovicu erythritolu a primiešame do uvarenej ryže. Necháme vychladnúť a primiešame jogurt, žĺtka, citrónovú kôru, roztopené maslo. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou erythritolu. Opatrne primiešame do ryže. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch. #madewith heart


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.