Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Lakto-free Ryžový nákyp

Lakto-free Ryžový nákyp

Ryžový nákyp aj v lakto-free verzii

Približný čas prípravy: 60 minút

Ryžový nákyp je jedlo, ktoré sme mali radi už ako deti a naše maminky nám ho vedeli pripraviť na rôzny spôsob, s čerešňami alebo mandarinkami, či viac či menej sladký. V dnešnej dobe, kedy mnoho z nás trpí intoleranciou či už na lepok alebo mlieko, sú nové alternatívy prípravy našich obľúbenýh tradičných receptov veľkym plusom a obľubou. Či už patríte medzi týchto ľudí alebo nie, určite oceníte aj takúto chutnú lacto-free verziu ryžového nákypu od Dii.

POTREBUJEME:

  • 165g ryže
  • 300ml vody
  • 500ml bezlaktózového mlieka
  • 100ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
  • 40g erythritolu (zdravá náhrada cukru, môže sa použiť aj klasický)
  • 25g vanilkového pudingového prášku
  • 3 vajcia
  • 150g bezlaktózového bieleho jogurtu
  • nastrúhana citrónová kôra
  • 50g bezlaktózového roztopeného masla

POSTUP:


Ryžu povaríme s vodou. Prilejeme mlieko v 3 častiach a varíme kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
Do smotany pridáme vanilkový prášok a polovicu erythritolu a primiešame do uvarenej ryže. Necháme vychladnúť a primiešame jogurt, žĺtka, citrónovú kôru, roztopené maslo. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou erythritolu. Opatrne primiešame do ryže. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch. #madewith heart


Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!