
Recepty
Rybie filé a s hráškovým pyré ako z reštaurácie!
Chcete si dopriať jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu, a pôsobí ako z prvotriednej reštaurácie? Rybie filé s hráškovým pyré je presne takou voľbou. Kombinácia jemného filé s vôňou horčicových semiačok a krémového hráškového pyré s maslom a smotanou vytvára dokonalú rovnováhu chutí.
RYBIE FILÉ S HRÁŠKOVÝM PYRÉ
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
Na filé:
-
400 g Frizanto filé porcie bez pridanej vody
-
1 lyžička horčicových semiačok
-
soľ
-
CBA čierne korenie mleté
-
2 lyžice olivového oleja
Na hráškové pyré:
-
200 g zemiakov
-
4 lyžice CBA tradičného masla
-
1 šalotka
-
300 g Frizanto hlbokozmrazeného hrášku
-
100 ml vody
-
soľ
-
CBA čierne korenie mleté
-
100 ml CBA smotany na šľahanie 31%
-
čerstvý kôpor
-
citrón na podávanie
POSTUP:
-
Porcie filé posypte rozdrvenými horčicovými semiačkami, okoreňte a dajte bokom.
-
Do hrnca dajte variť očistené a na malé kúsky nakrájané zemiaky. Varte približne 10 až 15 minút.
-
V panvici roztopte maslo, pridajte na drobno nakrájanú šalotku a orestujte. Pridajte rozmrazený hrášok, soľ, korenie podľa chuti, podlejte vodou a varte, kým sa tekutina nezredukuje. Odstavte. 3 lyžice hrášku si odložte bokom na ozdobenie, zvyšný hrášok spolu s lyžicou kôpru rozmixujte.
-
Potom hrášok, smotanu pridajte k scedeným zemiakom. Všetko dobre roztlačte alebo rozmixujte na hladké pyré. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
-
Na panvici zohrejte olej, vložte filé a opečte z oboch strán. Osoľte podľa chuti.
-
Na tanier naložte hráškové pyré, navrch uložte opečené filé, ozdobte odloženým hráškom a čerstvým kôprom. Podávajte s plátkom citróna na ochutenie ryby.
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!