Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Palacinky

Palacinky

Tenké, jemné palacinky plnené krémovou tvarohovou náplňou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Stačí ich doplniť ovocím a vychutnať si dezert, ktorý chutí rovnako dobre na raňajky aj ako sladká bodka dňa!

Približný čas prípravy: 20 minút

PALACINKY S TVAROHOM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

Na palacinky:

  • 250 ml CBA mlieka plnotučného 3,5 %

  • 2 vajcia

  • 1 CBA vanilínový cukor

  • 20 g CBA tradičného masla

  • štipka soli

  • 140 g CBA Naša starká pšeničnej múky hladkej špeciál

  • olej na vysmážanie

Na tvarohovú náplň:

  • 300 g CBA mäkkého hrudkovitého tvarohu

  • 1 CBA vanilínový cukor

  • 3 až 4 lyžice práškového cukru

  • kôra z 1 bio citróna

POSTUP:

  1. Mlieko vlejte do misy, pridajte vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo, vanilínový cukor, soľ a dobre premiešajte metličkou.

  2. Postupne pridávajte múku a ďalej šľahajte, kým získate hladké cesto. Pokiaľ je cesto príliš husté, zrieďte ho ešte mliekom.

  3. Hotové cesto nechajte pol hodiny odpočinúť v chladničke. Vďaka tomu už nebude cesto ďalej hustnúť.

  4. Na strednom ohni rozohrejte nepriľnavú panvicu a jemne ju potrite olejom. Vychladnuté cesto dobre premiešajte a naberačkou nalejte do zohriatej panvice. Opekajte a následne palacinku otočte a opečte aj z druhej strany. Takto spotrebujte celé cesto.

  5. Na tvarohovú náplň zmiešajte tvaroh, vanilínový a práškový cukor a citrónovú kôru.

  6. Hotové palacinky naplňte a podávajte s ovocím.



Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!