Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Palacinky

Palacinky

Tenké, jemné palacinky plnené krémovou tvarohovou náplňou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Stačí ich doplniť ovocím a vychutnať si dezert, ktorý chutí rovnako dobre na raňajky aj ako sladká bodka dňa!

Približný čas prípravy: 20 minút

PALACINKY S TVAROHOM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

Na palacinky:

  • 250 ml CBA mlieka plnotučného 3,5 %

  • 2 vajcia

  • 1 CBA vanilínový cukor

  • 20 g CBA tradičného masla

  • štipka soli

  • 140 g CBA Naša starká pšeničnej múky hladkej špeciál

  • olej na vysmážanie

Na tvarohovú náplň:

  • 300 g CBA mäkkého hrudkovitého tvarohu

  • 1 CBA vanilínový cukor

  • 3 až 4 lyžice práškového cukru

  • kôra z 1 bio citróna

POSTUP:

  1. Mlieko vlejte do misy, pridajte vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo, vanilínový cukor, soľ a dobre premiešajte metličkou.

  2. Postupne pridávajte múku a ďalej šľahajte, kým získate hladké cesto. Pokiaľ je cesto príliš husté, zrieďte ho ešte mliekom.

  3. Hotové cesto nechajte pol hodiny odpočinúť v chladničke. Vďaka tomu už nebude cesto ďalej hustnúť.

  4. Na strednom ohni rozohrejte nepriľnavú panvicu a jemne ju potrite olejom. Vychladnuté cesto dobre premiešajte a naberačkou nalejte do zohriatej panvice. Opekajte a následne palacinku otočte a opečte aj z druhej strany. Takto spotrebujte celé cesto.

  5. Na tvarohovú náplň zmiešajte tvaroh, vanilínový a práškový cukor a citrónovú kôru.

  6. Hotové palacinky naplňte a podávajte s ovocím.



Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.