Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Tacos s bravčovým mäsom

Tacos s bravčovým mäsom

Rýchle, jednoduché a plné chuti! Nakladaná cibuľka, krémové avokádo, bylinky a kvapka limetky dodajú jedlu ten správny letný šmrnc. Pripravte si tortily, rozohrejte gril a vychutnajte si kúsok Mexika priamo na terase.

Približný čas prípravy: 45 minút

TACOS S BRAVČOVÝM MÄSOM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

Na nakladanú cibuľu:

Na bravčové:

Na dokončenie:

POSTUP:

  1. Najskôr si pripravte nakladanú cibuľu. Do sklennej nádoby vložte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a zalejte ju zmesou limetkovej šťavy, octu, soli a cukru.

  2. Na grile rozpáľte panvicu, vlejte olej, pridajte nadrobno cibuľu a za častého miešania opekajte 2 až 3 minúty, kým nezmäkne a nezíska priesvitnú farbu. Pretlačte cesnak a nechajte ho minútu rozvoňať.

  3. Vložte mleté ​​mäso a pomocou varešky ho rozdrobte na malé kúsky. Opekajte približne 10 minút, kým nebude hotové.

  4. Teraz pridajte čili, rascu, oregano, med ešte minútu opekajte a odstavte. Vmiešajte limetkovú šťavu.

  5. Tortily opečte na grile, naplňte ich mäsom, plátkami avokáda, nakladanou cibuľou a posypte nastrúhaným čedarom. Ozdobte nasekanou koriandrovou vňaťou.


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.