
Recepty
Grilované červené zemiaky v alobale
Potrebujeme:
- 1/2kg alebo 1kg červených zemiakov
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- cesnakový a cibuľový prášok
- olivový olej
- sušená bazalka a petržlenová vňať
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup:
Červené zemiaky na rozdiel od ostatných zemiakov majú jemnejšiu šupku.
Zemiaky si nakrájáme na štvrťky a zmiešame so všetkými ingredianciami. Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme na gril, alebo pečieme v rúre. Približne 20 minút.
Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami.
Veggie tip: K zemiakom môžete pridať aj ďalšiu zeleninu - cuketu, mrkvu, akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi.
Zemiaky môžeme použiť ako prílohu, alebo len ako rýchlu chuťovku.
Viete, že zemiaky:
- majú v sebe skoro 80% vody
- sú bohaté na výživné škroby. Obsahujú množstvo mikronutrientov - vitamíny A, B1, B2 a B6 a dokonca štyrikrát viac vitamínu C než jablká alebo hrušky
- sú jedinečným a mimoriadne bohatým zdrojom minerálov a stopových prvkov, ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, fluór, sodík, chróm a ďalšie.
- obsahujú špeciálnu kyselinu fenolovú, ktorá pôsobí proti škodlivým baktériám a vírusom
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!