Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Tekvicovo-čokoládový koláč

Tekvicovo-čokoládový koláč

Super jednoduchý, super chutný. Aj vo vegan verzii.

Približný čas prípravy: 45 minút

POTREBUJEME:

  • 3 vajíčka / vegan verzia: 1-2ks banán alebo chia semienka
  • 150 - 200 g cukru (napr. prírodný trstinový)
  • 200 ml oleja
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakaového prášku
  • cca 350 g vopred uvarenej a rozmixovanej tekvice, gramáž je v surovom stave jadierka sa vydlabú
  • džem marhuľový, alebo broskyňový
  • 2 balenia čokolády
  • Mlieko cca jeden hrnček / vegan verzia: rastlinné mlieko

POSTUP:

Plech vymažeme maslom. Tekvicu vydlabeme narežeme na kocky, uvarenú rozmixujeme do hladka.

Medzitým v mixéry rozmixujeme vajcia s cukrom. Dolievame postupne olej. Pre vegan variantu popučíme banán 1-2ks alebo použijeme namočené chia semiačka. 

V druhej miske zmiešame obe múky, kakao klasické nie Granko, a prášok do pečiva - pomiešame.

Do vyšľahanej zmesi pridávame rozmiešané cesto. Miešame spolu a zalejeme hrnčekom mlieka pre vláčnejšie cesto.

Cesto vylejeme na plech a dáme piecť.

Pečieme cca pol hodinu alebo menej pri 180stupňoch.

Po dopečení potrieme džemom a prelejeme roztopenou čokoládou. Necháme vychladnúť a krájame:)

Dobrú chuť.

Tento recept nám zaslala Danielka. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/danielkadoll


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.