
Recepty
Dyňovo orechový koláč
Potrebujeme:
Korpus:
- 150g dyňového pyré
- 90g špaldovej múky
- 90g mletých orechov
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 60g čerstvého masla
- 60g arašidového masla
- 3 vajcia
- 1 lyžica stévie
Krém:
- 250g tvarohu
- med podľa chuti
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu so stéviou na tuhý sneh. Žĺtky si zmiešame s dyňovým pyré.
Múku zmiešame s orechami, práškom do pečiva a škoricou. Do misy so žĺtkami a dyňovým pyré prisypeme múčnú zmes, maslovú zmes a nakoniec zhľaka vmiešame bielky. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej 18cm tortovej formy a koláčik pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
Zmiešame si suroviny na krém a potrieme nim vychladnutý korpus. Na ozdobu posypeme orechami.
Dobrú chuť.
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!