Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Dyňovo orechový koláč

Dyňovo orechový koláč

Koláč jedna báseň

Približný čas prípravy: 60 minút

Potrebujeme:

Korpus:

  • 150g dyňového pyré
  • 90g špaldovej múky
  • 90g mletých orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 60g čerstvého masla
  • 60g arašidového masla
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica stévie

Krém:

  • 250g tvarohu
  • med podľa chuti

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu so stéviou na tuhý sneh. Žĺtky si zmiešame s dyňovým pyré.

Múku zmiešame s orechami, práškom do pečiva a škoricou. Do misy so žĺtkami a dyňovým pyré prisypeme múčnú zmes, maslovú zmes a nakoniec zhľaka vmiešame bielky. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej 18cm tortovej formy a koláčik pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.

Zmiešame si suroviny na krém a potrieme nim vychladnutý korpus. Na ozdobu posypeme orechami.

Dobrú chuť.


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.