Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Dyňovo orechový koláč

Dyňovo orechový koláč

Koláč jedna báseň

Približný čas prípravy: 60 minút

Potrebujeme:

Korpus:

  • 150g dyňového pyré
  • 90g špaldovej múky
  • 90g mletých orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 60g čerstvého masla
  • 60g arašidového masla
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica stévie

Krém:

  • 250g tvarohu
  • med podľa chuti

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu so stéviou na tuhý sneh. Žĺtky si zmiešame s dyňovým pyré.

Múku zmiešame s orechami, práškom do pečiva a škoricou. Do misy so žĺtkami a dyňovým pyré prisypeme múčnú zmes, maslovú zmes a nakoniec zhľaka vmiešame bielky. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej 18cm tortovej formy a koláčik pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.

Zmiešame si suroviny na krém a potrieme nim vychladnutý korpus. Na ozdobu posypeme orechami.

Dobrú chuť.


Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!