
Recepty
Zemiaková polievka na kyslo s vajíčkom (ľahká verzia)
Ingrediencie (cca 4 porcie):
-
4 väčšie zemiaky
-
1 malá cibuľa
-
1 PL masla alebo oleja
-
1 ČL mletej sladkej papriky
-
1 bobkový list
-
2 PL octu (alebo podľa chuti)
-
1 vajce na osobu
-
Soľ, čierne korenie
-
Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Na masle (alebo oleji) opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme papriku a hneď zalejeme vodou (cca 1 liter).
-
Pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka (cca 15 min).
-
Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme octom a čiernym korením.
-
Nakoniec do horúcej polievky opatrne rozklepeme vajcia (alebo si ich môžeme vopred uvariť natvrdo a pridať do taniera).
-
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s krajcom chleba.
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!