Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Zemiaková polievka na kyslo s vajíčkom (ľahká verzia)

Zemiaková polievka na kyslo s vajíčkom (ľahká verzia)

Zasýti, ale nezaťaží žalúdok

Približný čas prípravy: do 30 minút

Ingrediencie (cca 4 porcie):

  • 4 väčšie zemiaky

  • 1 malá cibuľa

  • 1 PL masla alebo oleja

  • 1 ČL mletej sladkej papriky

  • 1 bobkový list

  • 2 PL octu (alebo podľa chuti)

  • 1 vajce na osobu

  • Soľ, čierne korenie

  • Petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Na masle (alebo oleji) opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme papriku a hneď zalejeme vodou (cca 1 liter).

  2. Pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka (cca 15 min).

  3. Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme octom a čiernym korením.

  4. Nakoniec do horúcej polievky opatrne rozklepeme vajcia (alebo si ich môžeme vopred uvariť natvrdo a pridať do taniera).

  5. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s krajcom chleba.



Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!