Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Netradične tradičné zemiakové placky

Netradične tradičné zemiakové placky

Približný čas prípravy: 45 minút

Krémové, svieže a extra chrumkavé

Potrebujeme: 

  1. 4 veľké zemiaky strúhané nahrubo
  2. 1 menšia cuketa strúhaná a vyžmýkaná 
  3. 2PL lyžice hladkej múky alebo kukuričnej pre bezlepkovú verziu
  4. 100g bryndze
  5. 2 strúčiky cesnaku pretlačené
  6. 1ČL sušeného majoránu
  7. 1ČL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate 
  8. soľ a čierne korenie podľa chuti 
  9. olej na vyprážanie 

NA OZDOBU: 

kyslú smotanu, bylinky, pre luxusnejšiu verziu údený losos

POSTUP:

  1. Príprava cesta: Zemiaky a cuketu nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
  2. Dochutenie: Pridáme vajce, múku, bryndzu, cesnak, majorán, pažítku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda.
  4. Podávanie: Podávame s kyslou smotanou, posypané čerstvými bylinkami alebo s údeným lososom pre luxusnejší variant.

Tento recept prináša krémovú konzistenciu bryndze, sviežosť cukety a extra chrumkavosť. Dobrú chuť!

Fotogaléria

Recepty / Netradične tradičné zemiakové placky  - foto

Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!