Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Karamelový cheescake

Karamelový cheescake

Pre všetkých milovníkov sladkého. ...veď aj zhrešiť niekedy treba :)

Približný čas prípravy: 60 minút

Potrebujeme:

Korpus:

  • 200g maslových sušienok
  • 50g masla

Plnka:

  • 500g jemného tvarohu (alebo 250g jemného tvarohu + 250g mascarpone)
  • 100-120g práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 1 kyslá pochúťková smotana (200ml)
  • 1,5 PL hladkej múky

Slaný karamel:

  • 150g kryštálového cukru
  • 65 g masla
  • 90 ml smotany na šľahanie
  • pol čajovej lyžičky soli

Postup:

Po pečení ho necháme ešte aspoň 15 minút vo vypnutej rúre, ktorú pootvoríme. Zabránime tak prasknutiu, ktorá by mohla nastať pri náhlej zmene teploty. Cheesecake vyberieme a nechame poriadne vychladnúť.

Na slaný karamel potrbujeme malý hrniec najlepšie s hrubším dnom. Cukor si roztopíme na miernom ohni na karamel (do cukru hneď na začiatku môžete pridať trošku vody - postupne sa odparí a zároveň zabráni pripáleniu) pridáme maslo, šlahačkovú smotanu, soľ a poriadne miešame, aby sa nám zložky prepojili. Hotový slaný karamel necháme chladiť a vlažný ho nalievame na dobre vychladnutý cheesecake. Hoc vás už táto pochúťka bude určite lákať, cheesecake odporúčam nechať v chladničke ešte aspoň 3 hodiny - jednak sa lepšie prepoja chute a jednak karamel krásne stuhne a nebude sa roztekať.

Zdobenie už nechávam na vás ;-)

Staňte sa aj vy tvorcom našich receptov.

Tento recept je od Lenky. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/lenkatomasko


Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!