Spoločnosť KOMFOS Prešov, s.r.o. rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Bližšie informácie o súboroch cookies nájdete v sekcii webstránky Cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať. V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Klasika inak - šťavnatý jablkový koláč

Klasika inak - šťavnatý jablkový koláč

Na plech sa najprv dávajú podusené jabĺčka so škoricou, na to sa vyleje cesto a po upečení sa plech preklopí. Takže cesto bude dole a jabĺčka hore.

Približný čas prípravy: 60 minút

Potrebujeme:

1 hrnček = 200ml

  • jablká
  • 3 škoricové cukry
  • varovú čokoládu+maslo na polevu
  • Na cesto:
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1a pol hrnčeka mlieka
  • 3 vajcia
  • pol hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanil.cukor

Postup:

Do hrnca dáme pol deci oleja a 3 škoricové cukry .
Pridáme jablká nakrájané na kocky. Môžú byť aj so šupkou.
Podusíme, vylejeme na plech vystlaným  papierom aj so šťavou, ona počas pečenia skaramelizuje. Na jablká nalejeme piškótové cesto.
Žĺtka vymiešame zvlášť s cukrom, pridáme olej a ostatné suroviny. Cesto poriadne premiešame a na konci pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.Dáme piecť do rúry.
Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a potom preklopíme, takže dole bude cesto a hore jablká.
Koláč polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli.

Tento recept je od Janky. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/co.navarit


Recepty, ktoré chutia

Nie všetko zdravé je automaticky bez chuti. Dôkazom toho sú tieto recepty, nielenže si pochutnáte, ale ako bonus spravíte niečo pre svoje zdravie a možno aj schudnete :) 

Ak ochutnáte tieto recepty, zdravý životný štýl sa pre vás stane zaľúbou.  

Prajeme chutný zážitok.