
Recepty
Valentínske srdiečka v čokoláde
POTREBUJEME:
- 3 vajcia
- 1ks vanilkový cukor
- odmerka proteín čokoláda
- 1ČL prášok do pečiva
- štipka soli
- 2PL kakao
- 1 mascarpone
- čučoriedkový džem
POSTUP:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, pridáme ostatné suroviny a zľahka vmiešame do cesta.
Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.
Z vychladnutej piškóty vykrajujeme srdiečka, ktoré zlepíme krémom. Krém pripravíme podľa chuti vymiešaním mascarpone s čučoriedkovým džemom. Necháme vychladnúť pol hodiny. Nakoniec namočíme v horkej čokoláde, ozdobíme.
Prajeme dobrú chuť.
Autorom tohto kreatívneho receptu je: michalindaaa
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!