Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Strúhaný koláč z ryžovej múky

Strúhaný koláč z ryžovej múky

gluten free, bude chutiť aj nie bezlepkovým

Približný čas prípravy: 60 minút

POTREBUJEME:

Na cesto:

  • 150g ryžovej múky
  • 50g kukuričnej múky
  • 125g zmäknutého masla
  • 50g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa

Na tvarohovú náplň:

  • 500g mäkkého tvarohu
  • 50g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový puding

POSTUP:

Najskôr si pripravíme cesto. Vyšľaháme maslo, žĺtok a cukor. Postupne pridávame obe múky, prášok do pečiva, kakao a poriadne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme z neho 2 rovnako veľké valčeky. Oba valčeky zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na cca hodinu do mrazáku.

Na tvarohovú náplň oddelíme žĺtka od bielok. Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky, cukor a puding zmiešame spolu s tvarohom. Potom opatrne primiešame sneh.

Formu si vyložíme papierom na pečenie. Z mrazáku vytiahneme najskôr jeden valec cesta, ktorý nastrúhame a dáme na dno formy. Ako druhú vrstvu vylejeme tvarohovú náplň. Na vrch nastrúhame druhý valček cesta.

Pečieme približne 45 minút na 170°C.

Dobrú chuť :)


Recepty, ktoré chutia!

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.

S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.

Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!