Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Strúhaný koláč z ryžovej múky

Strúhaný koláč z ryžovej múky

gluten free, bude chutiť aj nie bezlepkovým

Približný čas prípravy: 60 minút

POTREBUJEME:

Na cesto:

  • 150g ryžovej múky
  • 50g kukuričnej múky
  • 125g zmäknutého masla
  • 50g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa

Na tvarohovú náplň:

  • 500g mäkkého tvarohu
  • 50g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový puding

POSTUP:

Najskôr si pripravíme cesto. Vyšľaháme maslo, žĺtok a cukor. Postupne pridávame obe múky, prášok do pečiva, kakao a poriadne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme z neho 2 rovnako veľké valčeky. Oba valčeky zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na cca hodinu do mrazáku.

Na tvarohovú náplň oddelíme žĺtka od bielok. Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky, cukor a puding zmiešame spolu s tvarohom. Potom opatrne primiešame sneh.

Formu si vyložíme papierom na pečenie. Z mrazáku vytiahneme najskôr jeden valec cesta, ktorý nastrúhame a dáme na dno formy. Ako druhú vrstvu vylejeme tvarohovú náplň. Na vrch nastrúhame druhý valček cesta.

Pečieme približne 45 minút na 170°C.

Dobrú chuť :)


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.