
Recepty
STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde
Potrebujeme:
- Bravčovú krkovičku (s kosťou - steaky sú lahodnejšie) – cca 1kg
- Zemiaky – 2 ks/osoba
- Tekvica Hokkaido – 1 ks
- Na marinádu: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo rozmarín
Postup:
Ako príloha sa zvolili opekané zemiaky a tekvica. No môže sa dať čokoľvek podľa chuti.
Umyté zemiaky v šupke si predvaríme v slanej vode a nakrájané spolu s tekvicou pečieme na 180° cca 35 min.
Krkovičku si nakrájame na 1-2 cm hrubé steaky. Vložíme ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieme buď na panvici alebo v trúbe pri cca 200° po dobu 20-25min.
Hotovo - dobrú chuť :)
Recepty, ktoré chutia
Nie všetko zdravé je automaticky bez chuti. Dôkazom toho sú tieto recepty, nielenže si pochutnáte, ale ako bonus spravíte niečo pre svoje zdravie a možno aj schudnete :)
Ak ochutnáte tieto recepty, zdravý životný štýl sa pre vás stane zaľúbou.
Prajeme chutný zážitok.