
Recepty
STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde
Potrebujeme:
- Bravčovú krkovičku (s kosťou - steaky sú lahodnejšie) – cca 1kg
- Zemiaky – 2 ks/osoba
- Tekvica Hokkaido – 1 ks
- Na marinádu: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo rozmarín
Postup:
Ako príloha sa zvolili opekané zemiaky a tekvica. No môže sa dať čokoľvek podľa chuti.
Umyté zemiaky v šupke si predvaríme v slanej vode a nakrájané spolu s tekvicou pečieme na 180° cca 35 min.
Krkovičku si nakrájame na 1-2 cm hrubé steaky. Vložíme ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieme buď na panvici alebo v trúbe pri cca 200° po dobu 20-25min.
Hotovo - dobrú chuť :)
Recepty, ktoré chutia!
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, chutným nedeľným obedom, alebo hľadáte niečo špeciálne a zdravé, u nás nájdete inšpiráciu pre každú príležitosť.
S láskou vyberáme recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky, no zároveň sa nebojíme priniesť tradičné chute v modernejšej a zdravšej verzii. Objavte nové kombinácie a užívajte si jedlo, ktoré je nielen lahodné, ale aj prospešné pre vaše telo.
Želáme vám príjemné varenie a hlavne chutný zážitok!